Udviklingsminister åben over for SDG-inkubator. Udklip fra Børsen 1. november 2020
Børsens artikel 1. november 2020

Den seneste uge har Børsen bragt en flot artikelserie om den manglende tidlige finansiering af grønne danske klimaløsninger. Intet mindre end 12 sider til interviews og flotte fotos med danske MASH Energy, som kan omskabe landbrugsaffald til biobrændstof og Engsko, hvis kværne kan optimere næringsindholdet i afrikansk majsmel og forhindre, at melet går til grunde.

Udviklingsminister Rasmus Prehn erklærer sig åben overfor forslag fra Access2innovation, der kan sikre bedre sammenhæng i de offentlige støtteordninger, tiltrække privat kapital og fremme bæredygtig vækst i både Danmark og i udviklingslande. Det er et af budskaberne i artikelserien, der retter fokus på barriererne for dansk bæredygtig vækst i Afrika.

Læs om MASH Energy i Børsen her
Læs om Engsko i Børsen her
Læs om udviklingsministeren i Børsen her
(kræver abonnement)

Kom gerne her med DIT bud på, hvordan danske virksomheder og samarbejdspartnere kan bidrage til den grønne omstilling i udviklingslandene? Så tager vi det med i den videre dialog.

Problemet med tidlig finansiering fremgår af en ny analyse, som Access2innovation har lavet i samarbejde med DI, Dansk Erhverv, WWF Danmark, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Røde Kors. Hullet i adgangen til tidlig finansiering for nye danske bæredygtige løsninger til det globale marked forhindrer private investorer i at indgå med kapital til skalering af gode bæredygtige forretninger. Til trods for politiske verdensmålsambitioner risikerer Danmark dermed at gå glip af en frodig underskov af grønne idéer og projekter.
Læs mere her.

Vil du sættes ind i problemstillingen på under fem minutter? Så skænk en god kop kaffe og se denne video, hvor en række eksperter forklarer udfordringerne.