SolarSack er en genopfyldelig plastsæk, der renser vand naturligt – og udledningsfrit – ved hjælp af solens UV-stråler. Produktet giver rent vand på økonomisk bæredygtig vis. Samtidig nedsætter det behovet for at fælde træer til kogning og rensning af vand. SolarSack er udviklet af Alexander Løcke, og virksomheden har siden 2018 været medlem af Access2innovation.

SolarSack vinder Danish Design Award
SolarSack vinder Danish Design Award

Juryen skriver om SolarSack:  ”Løsningen adresserer en kritisk udfordring – den globale mangel på rent drikkevand – og løser dermed både en række sundhedsmæssige og ressourcemæssige problemer. 2,2 milliarder mennesker har ikke adgang til rent drikkevand og godt 1 milliard er afhængige af træ eller kul til at koge deres vand. Det udleder cirka 600 kilo CO2 pr. person om året. Teamet bag har desuden skabt en rigtig god forretningsmodel til distribution og anvendelse af dette produkt.”

SolarSack vinder i kategorien Danish Design Award Save Resources 2020. Det er et fint eksempel på kommerciel og bæredygtig succes på baggrund af blandt andet vores udviklingsprogram, Partnerskabsdrevet Innovation til Vækstmarkeder i Østafrika (PIVØ).

Læs mere her

Danish Design Award

Hver år afholdes Danish Design Award – en stor dansk designbegivenhed, der hylder designløsninger. Gennem begivenheden sættes der fokus på løsninger, der kan gøre en forskel for samfundet – lige fra klassiske produktløsninger til løsninger der kombinerer klassiske designværdier med innovative designkvaliteter.