Enkel, bæredygtig og sikker vej til rent drikkevand

Fra flodvand til rent drikkevand

3 milliarder mennesker har i øjeblikket ikke adgang til sikkert drikkevand. Kogning af vandet medfører en ekstrem miljøpåvirkning, da skovene fældes til brænde og frigiver store mængder CO2.

For dem der ikke har råd til trækul eller brænde, bliver vandbårne sygdomme et alvorligt problem. 80 % af alle sygdomme i Afrika er forbundet med dårlige vand- og sanitetsforhold.

SolarSack er en vandbeholder, der kan rense vand for 99.9999% af bakterier og 99,9% af andre patogener, kun ved eksponering for direkte sollys og uden brug af kemikalier.

Prisen er langt billigere end noget tilgængeligt alternativ og kan levere samme kvalitet af drikkevand. Materialet har lang holdbarhed og er let at sende og distribuere i krisesituationer.

SolarSack kræver ikke afskovning og udleder 600 gange mindre CO2 end kogning med kul. Derudover genererer den jobskabelse gennem en distributionsmodel, baseret på lokale salgsagenter og fremtidig lokal produktion.

Som det eneste produkt på markedet leverer SolarSack en løsning, der renser vandet ved brugerens hus og eliminerer derved risikoen for forurening, hvilket er en risiko med et centraliseret system. Rensningsprocessen er godkendt af WHO.

This is a PIVØ-project (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported by The European Regional Development Fund.

Read more about PIVØ-projects.

Partnere på projektet

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter