Isproduktion

Tap dit drikkevand

Optimal løsning til sterilisering, rengøring og påfyldning af drikkevand

Ideen i dette PIVØ-projekt er at lave tappestationer med drikkevand, hvor man kan genopfylde fx PET-flasker. I stedet for at købe en ny flaske, rengør stationen tømte flasker og genopfylder dem med rent drikkevand. Løsningen er hygiejnisk, let at betjene og hurtig.  Tappestationen har indbygget betaling via mobiltelefon eller magnetisk chip med forudbetalt kredit.

Projektet har fundet en optimal løsning til sterilisering, rengøring og påfyldning af vandtanke. Inden genfyldning af tomme flasker med rent vand rengøres de ved hjælp af en skylleenhed, der sprøjter rent vand i flasken med et højt vandtryk. Flaskens munddel er desinficeres samtidig.

Kunder, som ikke har deres egne flasker, kan de købe nye flasker i forskellige størrelser. Beskadigede flasker kan byttes til nye mod et mindre gebyr. Dermed spares mellem 40 til 60 procent i forhold til prisen på en ny flaske. Samtidig skånes naturen, da flaskerne bruges mange gange.

Da strømmen i området er ustabil, leveres stationen med et lille strømforsyningssystem, der består af batterier, der kan oplades ved hjælp af sol eller net.

Dette er et såkaldt PIVØ-project (“Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supporteret af The European Regional Development Fund.

Læs mere om vores PIVØ-projekter.

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter