solarventi soltørringsanlæg

Soltørringsanlæg

Soltørringsanlæg giver langtidsholdbar frugt

40 % af dyrkede planteafgrøder i Østafrika går til spilde, fordi de når at rådne op inden anvendelse. Der er derfor et stort behov for løsninger, som kan øge holdbarheden.

Tørring kan forlænge holdbarheden på de fleste planteafgrøder fra 2 dage til helt op til 2 år. Derfor tvinges bønderne ikke til at afsætte deres afgrøder med få dages varsel, hvilket ellers presser prisen meget ned. Desuden mindskes transportomkostninger ved tørring, fordi plantens vægt betydeligt.

Nem adgang til tørring vil derfor forbedre situationen på flere måder for både bønder og forbrugere af planteafgrøderne.

Solarventi har udviklet et enkelt og billigt soltørringsanlæg, som ved hjælp af varme fra solen, gør det muligt at producere næringsrige og langtidsholdbare fødevarer af frugt, der ellers kunne ende som spild pga. kort holdbarhed.

 ”Spild og produkter af dårlig kvalitet har længe været en stor udfordring i den afrikanske fødevareproduktion. SolarVenti’s anlæg bidrager med signifikant bedre produkter og højere volumen end tidligere.”  – Henrik Anker-Ladefoged, Access2innovation.

Metoden benyttes allerede på farmerniveau, men der er et klart behov for at større kooperativer, som har større betalingsevne, også kan få adgang til samme type teknologi. Baseret på dette behov er SolarVenti i gang med udviklingen af et tørringsanlæg i større skala.

This is a PIVØ-project (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported by The European Regional Development Fund.

Read more about PIVØ-projects.

Julienne som har afprøvet anlægget i Uganda, fortæller at tørringstiden halveres i forhold til tidligere anlæg og at produktets kvalitet er høj.

Partnere på projektet

SolarVenti

Schnoor Plast

ES Tørret Frugt

Aros Teknik

PlanEnergi

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter