lifeshelter

Soldrevet komfur, som virker hele døgnet

Formålet med dette projekt er at udvikle et solkomfur til udviklingslande med meget sol. Målet er at designe et produkt, der kan oplagre varme fra solen, så komfuret kan bruges, når solen er gået ned. Det opsamler solenergi og opbevarer varmen, så komfuret kan bruges på ethvert tidspunkt – også når folk kommer hjem fra marken og vil lave aftensmad.

Der findes allerede mange forskellige komfurer på markedet beregnet til udviklingslande, bl.a. brændefyrede komfurer, som optimerer udnyttelse af brænde i forhold til traditionelle ildsteder. Men et af problemerne med de brændefyrede komfurer er, at det i takt med befolkningstilvæksten bliver sværere og sværere at finde brænde. Der er sågar lande i Afrika, der er i gang med helt at rydde deres skove – så i nær fremtid vil der her ikke brænde at finde.

Der findes også komfurer, der udnytter solenergi til at opvarme pande eller gryder direkte ved hjælpe af solens stråler. Men disse soldrevne komfurer har normalt den ulempe, at man kun kan bruge den, når solen skinner. De fungerer altså ikke på overskyede dage og når solen er gået ned.

Dette er et såkaldt PIVØ-project (“Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supporteret af The European Regional Development Fund.

Læs mere om vores PIVØ-projekter.

Partnere på  projektet

byNis IVS

Lars Henrik Mardahl Aps

Davinci 3D A/S

Aalborg Universitet

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter