lifeshelter

Sikker økonomi via telefon

Digitalt økonomisystem for opsparingsgrupper 

Jamii.one er et digitalt økosystem, der giver opsparingsgrupper (Village Savings and Loan Associations, VSLA’er) mulighed at registrere deres opsparings-og lånedata hurtigt, nemt og sikkert i en could-baseret database. Jamii.one samarbejder i øjeblikket med 51 NGO’er i Etiopien, der tilsammen servicerer flere millioner mennesker. Det betyder, at hver gang en af ​​de mange opsparingsgrupper, som disse NGO’er servicerer, holder et møde, kan sekretæren sikre, at alle tilstedeværendes opsparing, lån, tilbagebetalinger og bidrag til fonden registreres via en smartphone i Jamii.ones app, Jamiipay. Når telefonen har adgang til internettet, gemmes dataene på en cloudbaseret database. Gennem appen kan grupperne forbindes til tjenester fra finansielle institutioner og NGO’er.

Jamii.ones nyeste idé er at udvikle en tredje ben, der giver lokale opsparingsgrupper adgang til kredit fra udbydere af fx anlæg til solceller, vanding, vandmåling, tørring, rengøring og kølesystemer, rent drikkevand og andre produkter som elektriske komfurer, elektriske lamper osv. Det sker via  en ny service: “Credit by Jamii.one”. Credit by Jamii.one ville fjerne banker som mellemmænd og give produktleverandører direkte adgang til at sælge deres varer på kredit til de rigtige kundegrupper.

Dette er et såkaldt PIVØ-project (“Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supporteret af The European Regional Development Fund.

Læs mere om vores PIVØ-projekter.

Partnere på  projektet

JamiiPay ApS

Anja Østerbye ENK

SolarSack ApS

Copenhagen Business School

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter