Effektiv vanding

Sensorbaseret vanding giver større udbytte

Verdens vandforsyning vil falde 40 % før 2030. En årsag hertil er at mere end 70 % af det globale ferskvand bruges til kunstvanding.

SmartFarm har udviklet et sensorbaseret system til kunstvanding, der hjælper landmænd med at træffe bedre beslutninger om, hvornår og hvor de skal vande, baseret på faktiske forhold. Akademiske studier og praktiske resultater viser, at der ved vanding ved hjælp af jordfugtighedssensorer spares op til 50 % vand, samtidigt med at udbyttet øges med yderligere 30%.

SmartFarm begrænser hardwareomkostningerne ved at tilpasse en mindre nøjagtig, men langt billigere sensorteknologi og anvender en innovativ forretningsmodel for at reducere omkostninger yderligere.

Teknologien er designet til landmænd på vækstmarkeder og bruger machine learning til at give automatiske og handlingsklare informationer via SMS eller smartphone. Teknologien sikrer enestående rækkevidde og sensorerne er optimeret til at køre på batterier, så driften af dem fungerer selv i tæt bevoksning.

 

This is a PIVØ-project (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported by The European Regional Development Fund.

Read more about PIVØ-projects.

Sådan har Access2innovation bidraget til projektet

Access2innovation har ageret sparrende partner, givet tilskud gennem PIVØ programmet, assisteret i forbindelse med at søge funding på projektet og været ansvarlige for kontakt og implementering af teknologien på det Afrikanske marked.

Partnere på projektet

SmartFarm

Senti

Juul International R&D

Eupry

Aarhus Universitet

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter