One Stop Shop

Bedre toiletvaner mindsker sygdomsudbrud

I afrikanske slumkvarterer i Afrika bruger mange nedgravede latriner, hvor afføringen i nogle tilfælde løber ud i åbne kloaker, eller også bruger de såkaldte ”flyvende toiletter”, hvilket vil sige at en plastikpose agerer mobil WC – kumme, som man derefter kan smide fra sig.

One Stop Shop adresserer helbredsrisikoen, der opstår omkring uhygiejniske toiletvaner og manglende adgang til rent vand og sanitet, hvilket er et stort problem i fattige områder.

Brugerne betaler en lille sum for at benytte faciliteterne i toiletbygningen og får så til gengæld adgang til god hygiejne, samt en værdikupon, som de kan bruge på for eksempel rent vand og hygiejneartikler i One Stop Shoppens butik.

Den klare hygiejne forbedring, som One Stop Shop har bidraget til, udmunder sig blandt andet i, at der siden opførelsen af faciliteterne ikke har været et eneste udbrud af kolera i området.

Man har planer om løbende at integrere et kloakanlæg, som skal omdanne spildevand til vedvarende energi. På den måde bliver det, ud over at være et socialt projekt, også et miljømæssigt bæredygtigt projekt.

Læs mere om One Stop Shop her på DRs hjemmeside →

Partnere på projektet

DMS Afrika

EnviClean

Duckwise

Aalborg Universitet

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter