Impact Insider  bringer i denne måned et interview med vores ekspert i impact investering, erhvervs PhD Morten Penthin Svendsen med titlen “Impact investering for dummies”. Morten har tidligere haft debatindlæg i bl.a. Finans, her med titlen “Bidrager dine investeringer til reel forandring?”

I Impact Insider slår Morten igen fast, at han efter 80 interviews med nøglepersoner på området må konkludere, at “stort set alle..havde sin egen fortolkning af, hvad impact betyder. Og det var ikke kun på tværs af virksomheder. Det samme gjorde sig gældende for folk, der arbejdede inden for samme organisation.”

Mortens egen forklaring er, at impact et blevet så hypet, at alle skal være med på bølgen. Og ingen tør stille de grundlæggende spørgsmål om, hvad vi egentlig mener, når vi siger impact. Det betyder også, at ingen aner, hvad vi snakker om, når vi snakker impact.

Nyhedsbrevet ender med at konkludere: 

“Vi må stille de dumme spørgsmål – i vores egne organisationer og til andre – og punktere illusionen om, at vi er helt med på, hvad det der impact er for noget, og hvordan vi går til det.”

Hør mere om Impact Investering til vores A2i Talk  fredag 12.11.21 kl 9.30. Se mere her

Morten Penthin Svendsens PhD er lavet i samarbejde med – ud over os i Access2innovation – WWF Danmark og Dansk Røde Kors. Læs om hans resultater fra flere års forskning her. 

Se flere Impact Insider nyhedsbreve her. 

Læs Mortens kronik i Finans her.

Læs om Mortens forskning i Mandag Morgen.