Impact investment med Access2innovation

af | jun 17, 2021

Investér med Access2innnovation

Vi er i fuld gang med at etablere en finansieringsplatform, hvor danskere kan indgå med lånekapital.

Her kan du støtte innovative, danske virksomheder, der står klar til at indtage de voksende afrikanske vækstmarkeder. Det er selvfølgelig med produkter og services,  som vil gøre en forskel til det bedre. Det kan fx være i forhold til miljø, klima eller sociale forhold. Læs fem gode eksempler herunder.

Er du interesseret i impact investering? Send en mail til info@access2innovation.com, så holder vi dig opdateret.

 

Fair vanilje

Social Vanilla ApS er et lille dedikeret team af sociale iværksættere. Vanilje er et af verdens mest populære krydderier, og til tider kan det være så dyrt som sølv. Problemet er, at de mennesker, der arbejder med vanilje, ikke selv får meget ud af den kostbare vare. Derfor arbejder Social Vanilla tæt sammen med Verdens Skove om at udvikle et landmandsorienteret træningsprogram. Gennemsigtighed i værdikæden er en af ​projektets grundlæggende værdier. Social Vanillas partnerskaber er altid baseret på ansvar og som kunde hos dem, kan du altid få at vide, hvordan din vanille blev dyrket, hvem der dyrkede den, og hvilken pris de modtog for den.

Lige nu kan du støtte Social Vanilla via Coop Crowdfunding.

 

Bedre ernæringsværdi og større udbytte

Engsko – Sustainable Milling Systems har specialiseret sig i produktionen og salg af slibemøller, møllesten, slibemølleplanter og relateret udstyr til fødevarer. Det er en bæredygtig teknologi udviklet til lavteknologiske markeder og humanitære formål, som fx til småbønder, landsbysamfund, kooperativer, børn og flygtninge. ENGSKOs møller giver mel med bedre ernæringsværdi og øger dermed værdien af ​​lokalt dyrkede hvede, teff, hirse, quinoa og sorghum. Høj ernæringsværdi og enkel drift er nøgleordene. ENGSKO har allerede installeret møller på virksomheder i Østafrika, men tilbyder nu som noget nyt, møller til kooperativer.

 

Soltørring forlænger holdbarhed

SolarVenti har udviklet et enkelt og billigt soltørringsanlæg, som ved hjælp af varme fra solen, gør det muligt at producere næringsrige og langtidsholdbare fødevarer af frugt, der ellers kunne ende som spild pga. kort holdbarhed.

 ”Spild og produkter af dårlig kvalitet har længe været en stor udfordring i den afrikanske fødevareproduktion. SolarVenti’s anlæg bidrager med signifikant bedre produkter og højere volumen end tidligere,” fortæller Henrik Anker-Ladefoged, Access2innovation.

Metoden benyttes allerede på farmerniveau, men der er behov for at større kooperativer, som har større betalingsevne, også kan få adgang til samme type teknologi. Baseret på dette behov er SolarVenti i gang med udviklingen af et tørringsanlæg i større skala. Læs mere her.

Solardrevne kogeplader

Pesitho er en dansk start-up virksomhed bestående  af ingeniører, antropologer og menneskerettighedseksperter. Deres mål er at give de mest sårbare i verden adgang til sund og bæredygtig madlavning. Derfor har de udviklet vores ECOCA cookstove; en solardreven kogeplade samt gryde, specielt udviklet til familier i flygtningelejere og områder uden adgang til elektricitet.

ECOCA er et bæredygtig alternativ til brug af brænde og trækul til madlavning, som stadigvæk er de mest udbredte metoder til madlavning i flygtningelejerne.

ECOCA er en løsning til en stor del af de problemer, som især kvinder står overfor når det kommer til den daglige madlavning. Disse inkluderer en række af sundheds- og sikkerhedsaspekter, ligesom lange, hårde og farlige ture for indsamling af brænde, og giftig røg, der opstår ved brug af brænde og trækul.

Lige nu kan du støtte Pesithos ECOCA via Coop Crowdfunding.

Drik med god samvittighed

Twisted Leaf støtter nogle af verdens mest udsatte bønder i Kenya. Normalt kasserers og brændes kaffeblade, efter at bønderne løbende gennem året beskærer deres kaffetræer. Ved at bruge kaffebladene – et naturligt restprodukt fra kaffedyrkningen – etableres en ny og tiltrængt afgrøde og indtægtskilde, som skaber lokale jobs, stabil indkomst og bedre levevilkår for små landbrug og deres familier i Kenya.

Kaffebladet er en særegen fødevareingrediens, fordi det har rige mængder af antioxidanter, meget få bitterstoffer og naturligt koffein. Det giver drikkevarer, som er naturligt forfriskende på grund af naturlig koffein og som har en utroligt læskende tør krop på grund af tanninerne i bladet.

​Twisted Leaf har nu 37 mindre familie-kaffelandbrug, som leverer bladene. To lokalansatte varetager betaling til bønderne, kvalitetssikring af bladene og afvejning og det logistiske eksport-setup.

 

Bæredygtig investering – hvordan gør du en reel forskel?

Markedet for såkaldt Impact investering eksploderer - men hvad er op og ned? Vil du gerne bedre kunne se forskel på tilbuddene i de fine brochurer med farvestrålende verdensmål over det hele? Læs Morten Penthin Svendsens kronik i Finans.dk d. 29.07.21: Bidrager dine...

Amie vandt på Folkemødet – Claus: Mit medlemsskab er plus-plus” – Ros fra EU

Læs seneste nyhedsbrev fra Access2innovation her.

Hjælp på vej til millioner af epilepsipatienter

”Vores mål er at udbrede en banebrydende teknologi, der kan forbedre livskvaliteten for millioner af mennesker. Det vil vi gøre med en innovativ kombination af billig hjernescanning og telemedicin,” fortæller Tue Lehn-Schiøler, PhD og CEO, BrainCapture. BrainCapture...

Impact investment med Access2innovation

Access2Innovation er i fuld gang med at etablere en finansieringsplatform, hvor danskere kan indgå med lånekapital. Her kan du støtte bæredygtige danske virksomheder, som vil gøre en reel forskel.  Er du interesseret i impact investering? Send en mail til...

Hvad betyder Covid-19 for dine afrikanske aktiviteter?

Hvad betyder Covid-19 for dine projekter i Afrika? Se Virtual A2i-Talk med professor Flemming Konradsen om, hvordan Covid har udviklet sig ganske overraskende i Afrika. Til gengæld er der mange følgevirkninger af pandemien på kontinentet. Du kan se webinaret...

Tag med til Afrika og lær dit nye marked at kende

Access2innovation inviterer til delegationstur til Kenya og Tanzania 22. til 29. august 2021. På turen vil du få kendskab til markedsmulighederne relateret til grøn omstilling herunder energiløsninger, optimering af industrier, affaldshåndtering samt...

Tag med til Afrika og lær markedet at kende

Access2innovation inviterer til delegationstur til Kenya og Tanzania 22.-29. august 2021. På turen vil du få kendskab til markedsmulighederne relateret til grøn omstilling herunder energiløsninger, optimering af industrier, affaldshåndtering samt...

Ny strategi for A2i giver medlemmer endnu flere muligheder

Tak for opbakningen til vores nye strategi, hvor vi går specifikt efter tre store områder, som vi kalder ”Grand Challenge Klynger”. Hvis der er nogen, som har netværket, indsigten og kræfterne til at gøre en forskel på disse...

Hvad betyder covid-10 for din projekter i Afrika?

Velkommen til Virtuel A2i-Talk om udviklingen, udfordringerne og perspektiverne i Afrika i forhold til covid-19. Professor og afdelingsleder i Global Sundhed fra Københavns Universitet, Flemming Konradsen giver os overblikket over pandemiens effekt på Afrika, og...