Første september tiltrådte Inge Myrthue som program manager for Foreningen Access2innovation, den danske platform for innovative, bæredygtige, kommercielle løsninger til de afrikanske vækstmarkeder.

Inge Myrthue er uddannet cand. negot med speciale i international økonomi, sprog og kultur. Derudover har hun en MBA fra Aalborg Business School indenfor Top Governance. Inge har mange års erfaring med at opbygge og facilitere partnerskaber og konsortier i Afrika, senest som selvstændig rådgiver i virksomheden UN2go. Her har hun været rådgiver på en lang række projekter og organisationer og været med til at udvikle rammeaftaler med FN-organisationer i projekter på bl.a. det afrikanske kontinent. Det har omhandlet både private public partnership, B2B og licitationer fra FN og regeringer.

Inge har grundig indsigt i de operationelle udfordringerne indenfor alt fra klimatilpasning til fødevare værdikæder og har særligt haft fokus på tre områder:

  • Grønne projekter indenfor fx solenergi, recycling og waste management.
  • Fødevarer- sikkerhed og -værdikæder bl.a. såkaldt terapeutiske fødevarer og nødrationer til fx Røde Kors, Læger Uden Grænser og andre NGO’er og organisationer i forbindelse med bl.a. svær underernæring, HIV/Adis, større katastrofer såsom jordskælvet i Haiti og akistan samt Tsunamien i Sydøst Asien.
  • Demokratiske processer og gode ledelsesprincipper.

Med fra starten

”Jeg har været begejstret for Access2innovation helt fra starten, bl.a. som medlem.

Jeg har fulgt udviklingen for danske virksomheder, som investerer i Afrika og tendenserne for de internationale finansieringsmuligheder for kontinentet, bl.a. indenfor grøn omstilling og bæredygtighed. Jeg glæder mig til at være en del af netværket og det store arbejde, Access2innovation gør for at sikre, at dansk teknologi tilpasses og eksporteres til de afrikanske vækstmarkeder, hvor der er virkeligt brug for vores knowhow tilpasset lokale forhold,” siger Inge Myrthue.

”Jeg er meget glad for at byde Inge velkommen til Access2innovation. Hun vil tilføje stor værdi og komplementere teamet godt med sin store viden og erfaring – især når vi går i gang med nye projekter indenfor grøn omstilling og energi,” siger Karin Elisabeth Lind, CEO, Access2innovation.

Inge Myrthue bor nord for Løkken, langt ude i naturen. Den nyder hun ved at spille golf, løbe orienteringsløb, og cykle så langt, at turen på to hjul ind til Aalborg ikke skræmmer hende.