Gadelamper til de små byer i Afrika

Smart gadebelysning giver større tryghed

Mangel på belysning på offentlige arealer i udviklingslande medfører en række problematikker. Heriblandt at det er forbundet med stor usikkerhed at befærde sig efter mørkets frembrud. Risikoen for overfald er stor, og samtidig har biler og andre køretøjer begrænset udsyn, hvorfor der ofte sker påkørsler.

Belysning vil altså øge sikkerheden, men det vil samtidig betyde muligheden for sociale aktiviteter og liv i byerne efter mørkets frembrud, hvilket kan være med til holde på den yngre generation af mennesker, som ellers ofte flytter til de større byer.

Utallige landsbyer har ingen elnet de kan koble gadebelysning til, og hvis de har, så er gadelamper oftest så dyre, at de kun sættes op i begrænset antal og ikke vedligeholdes. Derudover er de ofte udsat for tyveri eller hærværk, idet lokale beboere kobler egne ledninger på og trækker strøm.

Det er derfor nødvendigt at udvikle en gadelampe, som er autonom, vedligeholdelsesfri, billig og tyverisikret.

Trods udfordringerne er behovet tydeligt. Derfor er People’s Portable Power og deres samarbejdspartnere ved at udvikle gadebelysning, som kan leve op til kravene.

This is a PIVØ-project (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported by The European Regional Development Fund.

Read more about PIVØ-projects.

Sådan har Access2innovation bidraget til projektet

Access2innovation har ageret sparrende partner, givet tilskud gennem PIVØ programmet, assisteret i forbindelse med at søge funding på projektet og været ansvarlige for kontakt og implementering af teknologien på det Afrikanske marked.

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter