Sky-Watch

Luftbåren minerydning

Store dele af udviklingslandene bærer arene af at være slagmarker i lokale eller regionale konflikter.

Realistiske vurderinger anslår, at det med den nuværende hastighed for minerydning kan tage op til 350 år at rydde minefelterne i udviklingslandene. En af de største udfordringer er at inspicere potentielt forurenede områder, der er domineret af buskads. Dette gør visuel orientering på jorden ekstremt vanskelig – og farlig.

Ved at slutte sig til ressourcer og kapaciteter fra fem kommercielle virksomheder, forskere fra Aalborg Universitet og Folkekirkens Nødhjælp, har Access2innovation givet platformen til at udvikle et luftbåret GPS-styret kamera. Luftoversigten giver grundpersonale et vigtigt redskab til at identificere forladte veje, gamle militære installationer og bygninger fra lav højde.

Sky-Watch-dronen optimerer minerydningsoperationer med op til 25 procent og sikrer derved, at lokalsamfundene genvinder adgang til landbrugsjord, vandpunkter, forladte bygninger osv. Sky Watch er Acces2innovations første banebrydende projekt; den første kommercielle virksomhed, der rejste sig fra A2i-netværksplatformen.

Sky-Watch blev oprindeligt understøttet af Access2innovation i dets begyndende år. Nu er det en succesfuld virksomhed, der leverer løsninger til forskellige sektorer.

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter