ViewWorld

Integrerede IKT-løsninger muliggør rapportering af projekter

Information i realtid, efterspørgsel af projektovervågning og løbende kontakt mellem hovedkvarter og feltaktiviteter er et afgørende aspekt i nødhjælps- og udviklingsarbejde.

Blyant og papir er stadig de mest anvendte værktøjer til at samle og dokumentere aktiviteter på stedet, og selvom teknologien eksisterer, er der indtil videre ikke lagt særlig vægt på at tilpasse disse til nødhjælps- og udviklingsorganisationernes arbejde.

Gennem tæt samarbejde mellem tre kommercielle virksomheder, forskere fra Aalborg Universitet og Folkekirkens Nødhjælp leverer virksomheden Viewworld integrerede IKT-løsninger, der muliggør overvågning og rapportering af forskellige projekter via webbaserede informationssystemer ved hjælp af Android og iPhone som middel til informationsindsamling.

Udfordringerne er, at potentielle brugere har begrænset computeroplevelse og/eller skriveevne, hvorfor det er yderst vigtigt, at systemerne er nemme at bruge, muligvis med en ikonbaseret grænseflade.

For at kommunikere rapporter fra marken til hoveddatabaser skal de integrerede IKT-systemer desuden være i stand til at oprette forbindelse til det tilgængelige kommunikationsnetværk.

I Afrika er GSM-dækningen sparsom uden for stærkt befolkede områder, hvilket kan betyde enten dyr satellitkommunikation eller forskellige typer radiokommunikationssystemer.

Viewworld blev støttet af Access2innovation i de første år og er nu en succesrig virksomhed, der leverer løsninger til en række forskellige sektorer.

Partnere på projektet

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter