Brikketering af Prosopis

Fra invasiv plante til effektivt brændsel

Biobrændstof er den mest almindelige energiressource i forbindelse med madlavning i Østafrika. Brændslet udvindes fra blandt andet skovhugst, og den invasive plante Prosopis bruges til afbrænding. Den nuværende afbrænding af biobrændsel er dog forbundet med unødig stor miljøbelastning og er desuden højst ineffektiv.

Prosopis

Projektet udspringer af ideen om at udvikle en mindre brikettepresse, som skal gøre det muligt at producere og sælge energieffektive briketter af lokalt høstet Prosopis til beboere i nærområdet. Da der findes flere millioner tons af planten Prosopis, vil man ved at optimere energiomsætningen af planten, potentielt kunne forsyne flere millioner mennesker med energieffektivt brændsel.

Løbende vil formålet være at gøre dyrkningen af Prosopis organiseret, for at få størst muligt udbytte. På den måde går planten fra at være en invasiv art, der skal udryddes, til at være en effektiv kilde til biobrændsel.

Gennem projektudviklingen er brikettepressen testet med formålet om brikettering af andre typer bioaffald og er desuden anvendt i forbindelse med restaffald fra produktion af ananas. Det kan du se mere om i filmen herunder.

This is a PIVØ-project (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported by The European Regional Development Fund.

Read more about PIVØ-projects.

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter