Endnu en container fyldt med specialudviklet dansk landbrugsudstyr kløver nu oceanerne på vej til Uganda. Her skal udstyret forbedre livet for fattige bønder, ikke mindst kvinder og unge ved at forbedre høsten og undgå madspild lokalt. Udstyret er udviklet af virksomhederne Gl. Buurholt og Engsko til rensning af korn og såsæd samt sigtning og maling af mel. Såsædsrenser, kværn og sigte er koblet sammen, så man kan frit vælge, om man vil have såsæd, fuldkornsmel til næringsrig grød eller hvidt mel til fx majspandekager.

Når containeren ankommer til Uganda, bliver den taget imod og indfortoldet af Ag-Ploutus, en landbrugsvirksomhed, hvis kerneforretning er at styrke fødevareforsyningskæder gennem partnerskaber med offentlige og private enheder. Herefter fragtes udstyret til et specialudvalgt site og monteres sammen med de siloer, som BM Silo sendte afsted til Afrika før jul. Monteringen overvåges af Access2innovations repræsentanter i Afrika, Yango Azando og John Magnay, samt af CEO Visti Møller, Gl Buurholt. Han og en smed tager til Uganda og får det hele samlet. ”Forhåbentlig er vi klar til fremvisning af det samlede anlæg for hele Østafrika allerede i februar. Vi har oplevet en stor forhåndsinteresse i området og forventer at afsætte en del af disse anlæg på sigt.”

Projektet er udviklet af Access2innovation i samarbejde med bl.a. Landbrug & Fødevarer og Opportunity International. Det er foundet med DMDP-midler fra Danida.

Læs mere her.