Hvorfor vil du sælge din vare i Afrika? Hvem er jeres konkurrenter? Kan jeres teknik bruges på andre områder? Hvad ville du vælge, hvis vi bad dig reducere kompleksiteten?

Det er nogle af spørgsmålene, som haglede ned over de fire visionære firmaer i den første udgave af Access2innovations virtuelle ”Løvens Hule”. Her pitchede engagerede iværksættere fra vidt forskellige firmaer som Circular Food Technology, Pesitho, BrainCapture, og Warfair overfor et udvalg af dygtige danske impact investorer fra Keystones, MEGA Trend, IFU, Coop Crowdfunding og Yardhouse.

Arrangementet viste tydeligt værdien i at bringe forskellige typer af investorer sammen. Det kan være med til at bygge bro fra den tidlige risikovillige kapital til den senere skalering af forretningskoncepter. Fælles for alle – både virksomheder og investorer – er, at de ser potentialet i at udvikle produkter og forretningsmodeller, som hjælper befolkninger i udviklingslande, samtidig med at der tjenes penge. Dette blev meget tydeligt italesat af Karin Beukel fra Circular Food Technology, da hun sagde ”Vi producerer det her, fordi jeg simpelthen ikke kan holde tanken ud, om at protein i spildprodukter fra bare ét bryggeri kan holde 400.000 afrikanske børn i live i et år.”

A2i-Løvehule igen til efteråret

”Vi vil helt klart arbejde videre med denne pitch-platform for vores medlemmer. Så der kommer en mulighed mere senest til efteråret, hvor vores virksomhedsmedlemmer igen kan præsentere deres behov for finansiering for dygtige investorer,” siger CEO i Access2innovation, Jacob Ravn.

”Det her er et virkeligt godt koncept. Der kan ske helt magiske ting, når vi sidder en hel flok investorer sammen og kan finde samarbejdsflader på tværs,” vurderer partner Jan Rosenbom fra Keystones efter mødet.

Idé fra debatmøde

Ideen til A2i-pitch-sessions opstod på debatmødet i sommer, hvor Access2innovation samlede en række danske virksomheder, NGO’er, investorer, vidensinstitutioner og myndigheder for at skabe bedre forhold for at udvikle og skalere innovative og bæredygtige, kommercielle løsninger til de afrikanske vækstmarkeder.