Lækre drinks fra kaffeblade

Nye drikkevarer giver indtægt i Kenya

Twisted Leaf, har i 2021 lanceret to nye varianter af deres unikke, alkohol- og sukkerfri drik på kaffeblade. Twisted Leaf afsluttede deres PIVØ-projekt i samarbejde med Access2innovation dette forår. I projektet blev blandt andet udviklet to nye alkoholfri drikkevarer.

”Drikkevaremarkedet vækster meget i lavalkoholiske og helt alkoholfri alternativer. Uden den økonomiske støtte fra PIVØ-projektet og hjælpen fra Access2innovation havde vi ikke siddet her så hurtigt med to nye fantastiske alkoholfri alternativer til vin og cocktails,” siger Magnus M. Harrison fra Twisted Leaf.

Drik med god samvittighed

Kaffebladet er en særegen fødevareingrediens, fordi det har rige mængder af antioxidanter, meget få bitterstoffer og naturligt koffein. Det giver drikkevarer, som er naturligt forfriskende på grund af naturlig koffein og som har en utroligt læskende tør krop på grund af tanninerne i bladet.

Twisted Leaf støtter nogle af verdens mest udsatte bønder i Kenya. Normalt kasserers og brændes kaffeblade, efter at bønderne løbende gennem året beskærer deres kaffetræer. Ved at bruge kaffebladene – et naturligt restprodukt fra kaffedyrkningen – etableres en ny og tiltrængt afgrøde og indtægtskilde, som skaber lokale jobs, stabil indkomst og bedre levevilkår for små landbrug og deres familier i Kenya.

​Twisted Leaf har nu 37 mindre familie-kaffelandbrug, som leverer bladene. To lokalansatte varetager betaling til bønderne, kvalitetssikring af bladene og afvejning og det logistiske eksport-setup.

Kaffebladsdrengene

Makkerparret bag Twisted Leaf mødte hinanden på Viby Efterskole og deler i dag stadig passionen for gode drikkevarer, eventyrlyst, pionerånd og viljen til at tage ansvar.

​Idéen til Twisted Leaf opstod, da Magnus M. Harrison arbejdede i en lille kaffevirksomhed. Her hørte han om etiopisk kaffe kultur, om den historiske anvendelse af kaffeblade som en “fattigmands og skovfolksdrik” og som ingrediens i en feber lindrende naturdrik. Efter at have smagt en te på kaffeblade gik han til Anders B. Lauritsen for at høre, om han var interesseret i at udforske nye anvendelsesmuligheder på kaffeblade i fællesskab med erfaringer fra hhv. 10 år i drikkevarebranchen og 9 års arbejde med menneskerettigheder, uddannelse, politik og udvikling.

​For lidt over et år siden gennemførte Twisted Leaf med stor succes deres første Coop Crowdfunding kampagne for at kunne producere verdens første drikkevare nogensinde på kaffeblade: Twisted Leaf Vanilje Lime og Hindbær Lime, som begge nu kan købes i Irma.

Læs mere om Twisted Leaf her.

Dette er et PIVØ-projekt (Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supported af The European Regional Development Fund.

Læs mere om PIVØ-projekter.

Partnere på projektet

PhValue

DTU Food

Verdens Skove

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter