Rejsegilde på dansk bygningskoncept for fleksible og robuste boliger til udviklingslande

Globe Housing ApS i Fredensborg præsenterede i forsommeren et helt nyt, patenteret bygningskoncept, der kan hjælpe udviklingslande med enkelt og billigt at opføre bygninger til beboelse. Huset er blevet udviklet som PIVØ-projekt hos Access2innovation. Præsentationen fandt sted hos samarbejdspartneren, fiberbetonproducenten A/S Magnus Holm i Auning.

Det var en stolt og glad direktør Allan Borgstrøm, der efter syv års intensivt arbejde kunne klippe snoren over til den første bygning af sin art, produceret i fiberbeton. Bygningen er udviklet i samarbejde med byggevirksomheden A/S Magnus Holm Fiberbeton i Auning og DTU – Danmarks Tekniske Universitet og hele projektet er støttet af EU’s Regionale Udviklingsfond.

Globe Housing ApS har udviklet et koncept, der består af smalle fiberbetonplader, der i et patenteret design sættes sammen som moduler i en selvbærende bygningskonstruktion med et areal på 37 kvm, der kan udvides til 53 kvm og kobles sammen med andre bygninger af samme type. Bygningen er ifølge Frank Laursen, A/S Magnus Holm den første selvbærende konstruktion i fiberbeton i verden og vil kunne fungere enkeltvis eller kobles sammen til en større sundhedsklinik, en skole, et mindre hospital, større bofællesskaber eller som lager til sikker opbevaring af medicin og fødevarer.

CEO Allan Borgstrøm, Globe Housing udtaler i anledning af verdenspremieren:

– FN og hjælpeorganisationer over hele verden har i mange år efterspurgt, men ikke fundet håndterbare, robuste og omkostningseffektive løsninger på, hvordan man skaffer ordentlige faciliteter for mennesker, der skal genhuses – navnlig i udviklingslande.

– Vi har været lang tid undervejs med dette projekt – vi startede tilbage i 2015 – men i et meget frugtbart samarbejde ikke mindst med A/S Magnus Holm og deres dedikerede medarbejdere har vi fundet de rette løsninger og kan i dag præsentere en smuk, holdbar og nytænkende løsning på en bolig med utrolig mange anvendelsesmuligheder.

De første elementer bliver produceret på fabrikken i Auning, men fremover er det tanken, at produktion og samling af elementerne kan foregå lokalt i udviklingslande, hvor behovet er størst og mest akut. I første omgang satses der på de afrikanske lande og om en månedstid bliver dele til den næste bygning sendt til Afrika, nærmere bestemt Nairobi i Kenya.

Globe Housing ApS og A/S Magnus Holm Fiberbeton står for uddannelse af den lokale arbejdsstyrke. Begge virksomheder står for at sikre kvaliteten og videreudviklingen af bygningsdesignet – både lokalt i de afrikanske lande og i Danmark.

Var ikke sket uden samarbejdspartnere i PIVØ

Globe Housing ApS er etableret af direktør Allan Borgstrøm. Senere kom associeret partner, civiløkonom og maskinmester Anders Langhorn til, der har 25 års erfaring inden for projektering og opførelse af blandt andet kraftværker i afrikanske lande. Lone Borgstrøm er associeret partner med ansvar for kommunikation og markedsføring.

Globe Housing ApS er i gang med at afsøge mulighederne for at skalere virksomheden. Hele den første fase, som blev indledt i 2015, har været selvfinansieret bortset fra midlerne fra EU’s Regionale Udviklingsfond.

Virksomheden har via sin effektive og dygtige netværksorganisation Acces2innovarion søgt og modtaget økonomisk støtte gennem EU’s Regionale Udviklingsfond. Det gjorde det muligt at invitere DTU til at udføre talrige forsøg på bygningen og dens konstruktion.

“Uden vores samarbejdspartnere, var vi ikke nået hertil. Vi er glade for endelig at være kommet så langt, at der snart er en bygning på vej til Nairobi i Kenya, hvor den skal udstilles hos vores lokale samarbejdspartner,” fortæller Lone Borgstrøm. 

Globe Housing ApS har udviklet konceptet gennem de seneste syv år med fokus på at bidrage til at opfylde FN’s 17 Verdensmål fx ved at skabe beskæftigelse og dermed økonomisk vækst lokalt i udviklingslandene.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Lone Borgstrøm

associeret partner og kommunikationsansvarlig

Globe Housing ApS, Fredensborg
Mobil: 22 13 49 49

Mail: lone@globehousing.com

www.globehousing.com

 

For byggetekniske oplysninger, kontakt

Frank Laursen

A/S Magnus Holm Fiberbeton

Mobil: 42 90 82 04

Mail: frank@confac.dk