Fiskefodermølle

Foder skaber vækst inden for akvakultur

Tanzania mangler fisk,  på trods af at landet har et enormt, næsten uudnyttet, potentiale for udvikling af akvakultur både i fersk og i saltvand. Hidtil har udviklingen, på trods af stor interesse fra lokale grupper, været langsom og præget af for mange mangler og fejltagelser, hvilket blandt andet skyldes: Manglende viden om akvakultur, manglende viden om biologien af de fisk og krebsdyr der egner sig til opdræt, og manglende input i form af moderne udstyr, sættefisk og specielt foder.

Det danske firma ScanFi og lokale partnere i Tanzania opretter Tilapia-gården Ruvu Fish nær byen Bagamoyo. 

Målet er at producere Fry og markedsstørrelse Tilapia til det lokale marked med en forventet stigning i produktionen fra 50 tons i 2016 til 500 tons inden 2020.

Med en konverteringsfrekvens på 1,7 ton mad til at producere 1 ton fisk er en af ​​de største udgifter i fiskeproduktionen omkostningerne ved ordentligt fiskefoder for at sørge for, at fiskene vokser i en jævn og sund hastighed.

I øjeblikket skal Ruvu Fish importere foder af høj kvalitet fra Egypten – en dyr og tidskrævende operation, der hverken er økonomisk eller miljømæssigt bæredygtig. 

En mølle vil være i stand til at producere mere foder, end fiskebruget har brug for, men andre potentielle kunder kan være lokale som småkyllingebønder og andre fiskebrug.

Partnere på projektet

ScanFi

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter