Energy Hub

Energiløsninger skal sikre ren energi til overkommelig pris

En stor del af landbefolkningen i Østafrika vil ikke kunne få adgang til el-nettet i de kommende år.

93% af befolkningen i Uganda er i øjeblikket udelukkende afhængig af støjende og forurenende dieselgeneratorer og petroleum til belysning.

Gennem et partnerskab mellem WWF og den danske virksomhed Remergy er der udviklet og testet mini-grid-løsninger, der gør det muligt for selv små samfund at få adgang til ren energi til en overkommelig pris.

Kasese-distriktet i den sydvestlige region Uganda står over for alvorlige energi- og miljøudfordringer: Derfor er distriktet udnævnt til Clean Energy Champion District af WWF, den lokale regering, det lokale distrikt og andre vigtige interessenter. Målet er at sikre 100 procent adgang til ren energi i distriktet inden 2020.

I dag leverer energiløsningerne energi til 100 husstande til en overkommelig pris. Med de nye løsninger sparer landsbyboerne en tredjedel sammenlignet med deres energialternativer før.

Den 23. august 2016 meddelte WWF og den danske energileverandør ENIIG, at de lancerede et samarbejde om at oprette 35 nye mini-grids i Uganda – primært i Kasese og nærliggende distrikter.

Partnere på projektet

Remergy

WWF

Sådan får du støtte og sparring helt frem til succes på de afrikanske vækstmarkeder

Kommende netværksarrangementer

Se vores successfulde projekter