Inspirerende samarbejde på tværs

Access2innovation har et stort og meget frugtbart samarbejde med forskere fra Danmarks universiteter og andre læreanstalter. Her fortæller to forskere fra det internationalt højt rangerede Aalborg Universitet om hvordan, de oplever samarbejdet.

Lektor Erik Schaltz fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet:

”Jeg og min kollega, lektor Daniel-Ioan Stroe, arbejder normalt med batterimodeller til for eksempel elbiler eller solceller på tag. Derfor var det super spændende for os, pludselig at skulle anvende vores teori på en helt specifik case fra en anden verden. Vi anede helt ærligt ingenting om afrikanske familiers elforbrug. Men vi ved en masse om, hvordan man beregner og optimerer levetid på batterier. Det beregner man ud fra deres brug og ikke-brug – som fx elbiler, som holder stille meget af dagen. Vi regner på, hvor meget et batteri skal lades op og hvor tit, for at det holder længst muligt. Det er vi godt inde i.

Gennem projektet fik vi så ovenikøbet en masse viden om elforbrug i Afrika. Det var utroligt motiverende at vide, at de analyser, vi lavede i samarbejdet med Access2innovation og Peoples Portable Power skulle bruges helt konkret af folk på et andet kontinent. At vores arbejde ville være med til at skabe bærbar strøm, så familier kan få lys om aftenen i områder, hvor der ikke er et elnet. Det var meget inspirerende at være med til. Jeg håber, at vores viden har hjulpet projektet godt fremad.”

Også projektleder Steen Kramer Jensen, CEO i Peoples Portable Power, var glad for samarbejdet med Aalborg Universitet:

”Det var en god analyse af vores batteriløsnings holdbarhed, som Aalborg Universitet leverede. Vi har brugt den meget. Især når vi pitcher vores produkt foran investorer. Så er det godt at vide, at det er solid dokumentation, vi har på vores løsning.”

Brugbar vinkel

Lektor Tamas Kerekes fra Institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet glæder sig til, at det bliver hans tur til at være med i et projekt sammen med Access2innovation. Projektet handler om optimering af design af solcelle-parker. Det er lige løbet i gang og Tamas Kerekes skal først ind over om et stykke tid for at validere resultaterne. Men han ser meget frem til samarbejdet:

”Det er altid spændende at blive involveret i samarbejde med virksomheder, og som offentligt forskningsinstitut vil vi normalt publicere resultaterne. Når vi sidder her på instituttet og forsker, så tænker vi på en masse innovative løsninger, som nogle gange kan blive alt for teoretiske. Vi kommer så vidt omkring, at noget af det måske ikke giver mening ud fra en økonomisk vinkel eller ud fra markedets behov. Derfor er det spændende at indgå i sammenhænge, hvor vi er sikker på, at der er en brugbar vinkel og vores ideer bliver implementeret i forskellige produkter, som skaber værdi for samfundet. Ud over det får virksomhederne adgang til vores know-how og kompetencer for at udvikle tekniske løsninger på et højt internationalt niveau.”

Udover Aalborg Universitet deltager virksomhederne Danish Sun Energy, Tilm Management, Sun 21 og Advice 4U2 i projektet, som Tamas Kerekes skal deltage i.

 

Samarbejde er vejen mod verdensmål og nye arbejdspladser

”Access2innovation er baseret på rationalet om, at vi igennem samarbejde på tværs, deling af ressourcer og netværk kan udvikle og skalere løsninger, der kan sikre en fælles bæredygtig fremtid. De seneste års samarbejde mellem danske virksomheder og universiteter viser med al tydelighed, at det er vejen frem, hvis vi skal realisere de ambitiøse Verdensmål og skabe en nye arbejdspladser herhjemme,” siger CEO i Access2innovation, Jacob Ravn.

 

Læs mere på www.pp-power.com.